Door naar Heusden

Donderdag 31 augustus 2023

Heusden is een oud vestingstadje aan de Maas. Hier lees je er alles over: Wikipedia. We wilden hier eigenlijk maar een nacht blijven, omdat het maar een klein stukje rijden was en we vroeg aankwamen. We zouden dan in de middag het stadje bekijken en weer verder gaan. Maar het beviel ons daar zo goed, dat het er drie werden. We moesten wel twee keer naar een andere plek omdat de havenmeester ons plekje alweer had vergeven voordat wij vroegen of we nog een nacht konden blijven. Beetje onhandig om plekken te beloven, maar alla. Het kwam allemaal goed.

Mooie omgeving en een leuk stadje. We hebben een stad-tourtje gefietst en wat lekkers gedronken op een terras. Op dat plein stond ook een Spakenburgse visboer met Hollandse nieuwe. Die hadden we al lang niet meer gegeten en we namen er vier mee terug naar de camper. Met uitjes, heerlijk.

De tweede dag was het regenachtig en zijn we bij de camper gebleven. De zaterdag hebben we een leuke fietstocht langste de Maas gemaakt.