Naar Willemstad

Zondag 3 september 2023

We gaan vandaag weer verder. Naar Willemstad. Ook een oud vestingstadje. En ook hier lees je er alles over: Wikipedia

Bij Willemstad zelf kunnen we niet overnachten, er is geen camperplaats en vrijstaan is verboden. Met een onopvallend busje kun je dat nog wel proberen, maar met Caro val je wel op. We hebben een boerderijcamping gevonden op 7 km afstand. Dat is goed te doen me onze fietsjes. En op die camping blijkt het goed toeven. We blijven ook hier weer langer dan gepland en maken twee fietstochten. De eerste van 34 km en de tweede van ongeveer 18 km. Donderdag gaan we weer verder, dan maken we onze reis af aan de monding van de Maas, de Haringvlietdam.

Het is heel gezellig op deze camping Mariendreef in Heijningen. Er lopen een koppel kippen en hanen rond die aan de Campinggasten gewend zijn. Ze komen bij je stoelen kijken of er wat lekkers gevallen is. Er zijn hele mooie bij.

Fietstocht langs fort Sabina, De Volkerraksluizen, Willemstad, Klundert en langs Dinteloord (jawel, de suikerfabriek) terug naar de camping. Morgen gaan we Fort Sabina bezoeken, het is maandag en dinsdag gesloten.