Fort Sabina

Woensdag 6 september 2023

Vandaag gaan we naar Fort Sabina en via Willemstad weer terug naar de camping. We kunnen dan in Willemstad nog even wat boodschappen doen.

Het fort is in de 18e eeuw gebouwd als een enkele kruittoren met aarden wallen en een natte gracht. Napoleon heeft het later uitgebreid. Je leest er alles over op Wikipedia. Het ligt iets meer dan 20 minuten fietsen van de camping. Het is inmiddels bloedheet, we halen vandaag makkelijk de 30°C. Geeft niet, we willen het Fort zien. Er blijkt een hele club vrijwilligers te zijn die rondleidingen geven en ook de gebouwen onderhouden en displays maken etc. Toen wij er waren werd er een kanon gegoten. Jammer genoeg niet van brons, maar van beton. Wel leuk, want we horen dat de kanonnen bij de poort ook van beton zijn. Was niet eens opgevallen. Zelfs de affuiten en de wielen worden in beton gegoten en vervolgens beschilderd alsof ze echt zijn. Ze zien er geweldig uit. We proberen een rondwandeling over de wallen, maar Ina verstapt zich en bezeert haar knie. Dan maar naar de geplaveide paden. Ook erg leuk. We eindigen de ronde op het terras van De Kletsmajoor, de uitspanning in het fort. En wat denk je? Ook hier scharrelen kippen rond. Twee zelfs met kuikens. Heel gezellig.