Einde Maasreis, de monding

Donderdag 7 september 2023

Vandaag gaan we onze reis langs de Maas, van de bron tot de monding afsluiten. Wij vinden dat de Maas uitloopt in het Haringvliet. Daar staat de Haringvlietdam die sinds 2019 op een kier staat. Water kan hier dus van zoet naar zout stromen en als wij de rivier volgen komen we op deze reeks: La Meuse, Maas, Bergsche Maas, Amer, Hollands Diep, Haringvliet.

Van de camping rijden we dus naar de Haringvlietdam. Da’snie zo ver, 40 km ongeveer. We maken daar een paar foto’s van het Haringvliet en de dam en sluiten de reis af met een coupe ijs in het restaurant Zoet of Zout.

Daarna gaan we naar de camping Brouwersdam. We hebben daar nog één nacht weten te reserveren en willen de volgende dag over de Brouwersdam naar Nistelrode rijden. We moeten weer naar huis. Die Brouwersdam staat bekend om zijn enorme hoeveelheid campers die daar parkeren zodat het strand bezocht kan worden. Niet ons dingetje, maar wel leuk om eens overheen te rijden. Zo gezegd, zo gedaan.