Op weg

We zijn in Kalkar.

Ja, dat is een minuut of 20 bij ons huis vandaan. We hadden geen zin om lang te rijden en Kalkar heeft een ruime Stellplatz. Bovendien maakt het ons niet zoveel uit wáár we de eerste dagen zijn, als we maar op weg zijn.

[tb_google_map]

Hier hebben we onze eerste verrassing. De verwarming wil niet aanslaan. Zoeken en zoeken, blijkt het te koud te zijn in de kast waar de Truma staat. Er zit een vorstbeveiliging op die pas boven de 8 graden Celsius weer reset. We hebben gelukkig ook een elektrische verwarming op die boiler en de airco kan ook verwarmen. Toen het dus in de auto en in de kast langzaam warmer werd, sloeg ook de verwarming weer aan.

Bij het zoeken naar een reden voor de weigerachtigheid van de verwarming merkte ik dat de vloerbedekking bij een hoek van de kast nat was. Blijkt een van de aflaatkleppen lek te zijn.

Aflaatklep

 

Dit is een driewegafsluitertje waarmee je het water uit de leidingen kan laten lopen als de camper voor de winter koud wordt weggezet. Je kunt zo vorstschade voorkomen. Weer balen dus. Waterlekkage is voor Camperaars ongeveer het ergste wat er kan gebeuren en hoe ander het duurt, hoe groter de mogelijke schade. Gelukkig schoot me te binnen dat ik voor de vorige camper wel eens zo’n ding gekocht had, maar nooit nodig had gehad. En ik wist me ook nog te herinneren dat ik die klep in een kastje in deze camper had bewaard.

Vanmorgen dus op de knieën voor de kast en de klep uitgewisseld. Heb ik op eerste kerstdag nog moeten werken ook. Nu alles weer dicht en ik tevreden.

 

We hebben zelfs een heel klein kerstboompje op tafel.
We hebben zelfs een heel klein kerstboompje op tafel.