En toen was alles weer anders.

Vannacht gestaan op de Stellplatz in Xanten. Inmiddels is daar een “wellness-oase” bij. Xanten vraagt € 2,50 aan Kur- en toeristentaks. De plaats kostte € 10,- en de stroom € 3,-. Alles bij elkaar dus € 15,50. Dat is ongeveer het dubbele van wat we gewend zijn te betalen. Eén nacht is dan ook meer dan genoeg. Op weg naar Netphen. ik ben van plan daar in het Freizeitbad de sauna te bezoeken. Ziet er op internet al heel mooi uit. Goede prijzen en mooie recensies. Even via Wesel om bij Real nog twee traytjes Diebels te scoren en boodschappen te doen. Alles netjes in de navigatie gezet en op pad.

Eerste tussenstop Real Wesel. Alles OK, boodschappen gedaan. Blijkt de Diebels uitverkocht op 6 blikken na. Bummer #1. Ik wil persé blikken hebben omdat de koelkast met flessen meteen vol zit en het glas onnodig zwaar is. In elk geval de resterende voorraad opgekocht en naar de camper. Daar valt ons een plas water onder de neus van de camper op. Oei. Motorkap open zoeken naar een bron. Blijkt de radiator te druppelen. Bummer #2.

Dat kan zo niet blijven, dus met de telefoon gezocht naar een auto-onderdelen handelaar. Er blijkt er een te zitten op 1 minuut lopen van de parkeerplaats van de camper. Aldaar een flesje lek-stop gekocht. Maarrr… Hoe krijg je dat in het systeem? De enige plek is een slangetje van het expansievat maar dat zit vast met een klem. Helaas, toch maar even naar huis. Dat is tenslotte maar 22 km en we hebben daar alle faciliteiten. Bovendien wil ik de wagen thuis hebben als het allemaal niet lukt. Thuis de boel geregeld en da auto een kwartier laten draaien. Omdat ik eigenlijk een stuk wil rijden besloten dat we naar een Stellplatz gaan die net al te ver weg is. Dat is Haus-Dülmen am Sportplatz geworden. Leuk rustig terreintje. Geen faciliteiten.

Weer op pad dus. Daar aan gekomen zie ik geen vloeistoffen meer uitlopen. Het druppelen is gestopt en de slechte plek is droog. Opluchting dus. Ik wil wel een nieuwe radiator. Volgens eBay kost die maar ca. € 60,- en voor dat geld wil ik me niet steeds afvragen of alles nog wel OK is.

De Stellplatz is een redelijk groot en vlak grasveld voor de ingang van het sportpark. Er is een bos naast en er stroomt een beek. Langs de beek is een mooi wandelpad. Ideaal voor de honden dus. Morgen gaan we het bos nog even in. We staan weer goed. Ik moet alleen nog even googelen waar de dichtstbijzijnde bakker zit voor het onbijtbroodje morgen.

Top. Het leven is mooi voor wie het zien wil.

[tb_google_map]