Oud en Nieuw in Hemer

Donderdag 31-12 van Siegen naar Hemer.

[tb_google_map]

´s Morgens nog even verse broodjes gehaald in de stad. Is toch altijd het lekkerst. Lekker gebruncht en daarna de boel ingepakt. Inmiddels hebben we geleerd dat je volledig gebruik moet maken van de faciliteiten die geboden worden. Dus als je water kunt krijgen, alles volgooien. Als je je afvalwater kwijt kunt, alles legen. Ook al zou dat eigenlijk nog niet echt nodig zijn. Je weet niet of dat op je volgende standplaats nog mogelijk is. Zo gezegd, zo gedaan. Na een voorspoedige reis in Hemer aangekomen op een prachtige Stellplatz. Mooie plekken en goede voorzieningen. We betalen hier twee euro per dag. Voor de stroom moeten we apart betalen in een automaat. Die is denk ik een beetje in de war, want ik kreeg 6,3 kWh voor € 0,50. Thuis betaal ik al een kwartje er kWh en dan komt het vastrecht er nog bij. Dat kan dus niet uit zo, maar ik klaag niet ?. De plaatsen zijn te kort voor ons span, dus ik heb de aanhanger geschaard neergezet. Nu is het net of we een binnenplaatsje hebben.

De aanhanger schaart precies langs de zijwand van de camper. Kan er dus helemaal haaks naast.
De aanhanger schaart precies langs de zijwand van de camper. Kan er dus helemaal haaks naast.

Oudjaarsavond is er hier behoorlijk vuurwerk afgestoken. Een paar rotjochies hebben de camper beslopen en een rotje tussen de grill gestoken en afgestoken. Dat gaf een behoorlijk felle knal. We schrokken ons allemaal een hoedje. Gelukkig geen schade opgelopen, alleen een beetje vuil rond de plek.

Gelukkig geen schade, alleen wat vuil. Hè eindje van het rotje zit er nog tussen.
Gelukkig geen schade, alleen wat vuil. Het eindje van het rotje zit er nog tussen.

We hebben de avond doorgebracht met Ivo Niehe en Herman Finkers. Heel gezellig. Om 12 uur ons flesje bubbels laten knallen en mijn 10 vuurpijlen laten vliegen. Even buiten gestaan om naar het vuurwerk te kijken. Daarna nog even naar de documentaire over Satudarah gekeken. Bijzonder.

Wij wensen iedereen een heel gelukkig en voorspoedig 2016.