Baden Baden

Dinsdag was alles vol. Dat wil zeggen, al onze afvaltanks. We hebben twee toiletcassettes en een 100 liter vuilwatertank (voor grijs water) en na ruim twee etmalen moeten we iets legen. Dat kon niet in Koblenz, de Stellplatz daar heeft geen voorziening om te lozen. We moesten dus weg, maar hadden best nog een dag willen blijven. Dat had gekund als we nog een derde toiletcassette zouden hebben. Even op eBay gekeken en er stonden er inderdaad enkele te koop. Zowaar een op onze route van de volgende dag. Even getext en een deal gesloten. Dus op pad naar Baden Baden, via ons adres voor de toiletcassette natuurlijk. Bijna nieuw ding, helemaal schoon. Prima voor ons.

Baden Baden heeft een mooie Stellplatz naast de B500. Een beetje rumoerig door het verkeer op die B500 maar verder mooi aangelegd. Niet heel goedkoop, maar voor een stad als BAD (zo staat het op de kentekens) niet overdreven. Met de bus naar de stad. Een dagkaart voor max 5 personen kost € 10,10. Geen geld. Kun je de hele dag en de nacht mee door BAD crossen.

We hadden geen hoge verwachtingen van de stad. De reisgidsen lopen niet over van de bezienswaardigheden in BAD, maar het viel ons alleszins mee. Leuke steegjes en steile straatjes in de oude binnenstad. Mooi kerkje en natuurlijk allerlei gebouwen die de badcultuur van de stad weergeven. We hebben er vanmiddag lekker rondgekuierd en wat foto’s gemaakt. Geen hoogstaande cultuur vandaag, hadden we ff geen zin in. Lekker terrasje gepakt, ijsje gegeten en gerelaxed.

Op een van de foto’s in de Stiftskirche zie je het beeld van een gebrandschilderd raam op het plafond en de tegenoverliggende muur geprojecteerd. Dat kan eigenlijk niet. De zon staat nooit onder het raam. Ik moest dus even naar buiten om te zien hoe dat kon. Het raam was snel gevonden, maar het lag zelfs helemaal in de schaduw. Pas toen ik voor het raam ging staan en me omdraaide zag ik het. De zon werd gereflecteerd in de achterruit van een geparkeerde auto. Daardoor kon het licht van onder naar boven door het raam vallen en een beeld op het plafond vormen. Heerlijk vind ik dat, zulke waarnemingen.

Morgen weer naar het noorden. Boodschappen doen en naar een bos. We willen de hond nog even laten rennen. Met stedenbezoeken is daar niet zoveel gelegenheid voor.

 

[tb_google_map]