Naar Elmstein

Vandaag van Baden Baden naar Elmstein. Dat is een gehuchtje hoog in het Pfälzer natuurgebied / bergen. Via Frankrijk naar het noorden en weer de Duitse grens over. Dan richting Neustadt an der Weinstrasse. Onze navigatie wilde graag dat we via Maikamen en dan de berg over zouden rijden. Dat was natuurlijk geen probleem. Wij de berg op langs smalle weggetjes en haarspeldbochten. Erg leuk sturen zo’n route. Maar toen we boven waren mochten we niet verder. Er stond een verbodsbord voor voertuigen boven de 1,5 ton. Dat was teveel voor mij. Ik kon gelukkig een klein stukje achteruit en naar rechts afslaan. Keren met een aanhanger op een smal weggetje gaat niet lekker lukken. Het weggetje naar rechts was nog iets smaller en bochtiger dan de weg naar boven, maar we kwamen in de tweede versnelling met regelmatig bijremmen veilig beneden. Op gevoel richting Noorden gereden. Mijn idee was om de berg heen te rijden het van de andere kant nog eens te proberen. In Neustadt toch even op de kaart gekeken. Ik wilde zelf weten welek weg we zouden kunnen nemen om te voorkomen dat de navigatie me weer een karrepad op zou sturen. Dat bleek niet nodig. Onze digi-miep had hetzelfde idee als ik. De B39 richting Kaiserslautern en dan linksaf het Elmthal in. Ook een leuk weggetje. Ik geniet vandaag van alle smalle doorsteekjes en straatjes in de dorpjes. Uiteindelijk in Elmstein Harzofen aangekomen op een klein parkeerplaatsje met een stuk gras erlangs. Even zoeken naar de aanmelding, een kleine wirtschaft een meter of tien boven de parkeerplaats. Prijs afgesproken voor twee nachten zonder voorzieningen. We hebben tenslotte in BAD alles geleegd, vers water gevuld en de batterijen zitten vol.

Morgen gaan we kijken of we hier een stukkie met de hond kunnen wandelen. Het is overal om ons heen wel erg steil. We zitten bijna aan het eind van een dal, dus het gaat maar in één richting naar beneden en in alle richtingen omhoog 🙂 Dat wordt een stevige wandeling denk ik. Het is hier wel erg mooi.

 

[tb_google_map]

Een gedachte over “Naar Elmstein

  1. Ha zwager en zus

    Leuk om jullie te volgen en klinkt allemaal erg goed en ziet er mooi uit. Heerlijk he zo on tour? Geniet nog even want het is natuurlijk weer veeleer te kort.
    Liefs van ons Bart & Hetty XXX

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.