Maastricht

Vrijdagmiddag zijn we neergestreken op de Camperplaats Maastricht. Een groot special aangelegd terrein met plaats voor 100 Campers, waarvan 67 met stroom. Het is een goed aangelegd terrein met plaatsen van 10 X 5 meter gerangschikt in 4 rijen. Drie van die vier rijen hebben stroomzuilen, de mooiste, met uitzicht op de Maas helaas niet. We passen met onze aanhanger precies in zo’n plaats. Naast de camper hebben we dan een strook van een paar meter met gras waar we de luifel kunnen uitzetten en in de schaduw daarvan lekker zitten. Het is een goed bezochte plaats. Heeft misschien ook te maken met de concerten van Andre Rieu die dit en volgend weekend in Maastricht op het Vrijthof worden gegeven. Het weer is in elk geval prachtig. Zonnig en warm.IMG_3204

Zaterdag zijn we de stad in geweest. Met gemak in tien minuten te fietsen. Eén rechte weg vanaf de camperplaats naar de Markt. Erg gezellig winkelen daar. Veel terrasjes, allemaal vol, hartstikke druk. Bij C&A drie nieuwe shorts gekocht met 40% korting ??? Helaas geen sandalen kunnen vinden. Die zijn we vergeten mee te nemen. Het is wel erg warm in de stad. We hebben op het Vrijthof nog even staan kijken naar het podium en de stoelen voor het concert van Andre Rieu staan kijken. Opgezet als een klassiek popconcert, wat het natuurlijk ook is. Erg indrukwekkend. Ik heb nog even gekeken voor kaarten, maar alles was uitverkocht. We kijken wel op televisie, want ik vind het wel erg leuk om te zien. Aan een van de bouwhekken waar het terrein mee is afgezet hangt een grote foto van Andre met gespreide armen. Een bekende pose van hem. Fans laten zich voor dat scherm “samen” met hem op de foto zetten. Jammer dat de afbeelding van Andre op die foto zeker anderhalf keer zo groot is als dat van de fan zelf. Het zag er net niet helemaal natuurlijk uit. Net als het gedrag van die fans.

’s Avonds lekker voor de camper gezeten. De zon verdwijnt dan achter de bomen en het wordt dan heerlijk koel.

Zondag gaan we naar de Pietersberg.

[tb_google_map]