Bourges

Dinsdag 19 juni 2018

Op weg naar Bourges. Ook daar is een prachtige kathedraal. Staat 2x op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is alleen een heel eind. Daarom maken we een tussenstop op een camperplaats in Gueret. Let wel, als Google zegt 4:26 min is dat voor een personenauto. Met de camper met aanhanger doen we er dan minstens 40% langer over. Ik houd er niet van langer dan vier uur op de weg te zijn. Met boodschappen erbij ben je sowieso al een uur extra kwijt.

Dus overnachten we in Gueret. Dat bleek een parkeerterrein langs de snelweg te zijn. Eigenlijk willen we zo helemaal niet overnachten omdat we het onveilig vinden. Maar alla, toch maar blijven staan. Ik had ook geen zin meer om verder te rijden. Uiteindelijk heerlijk onder de airco naar een filmpje gekeken en rustig geslapen. Geen probleem.

Wel weer een keer, onderweg bij de supermarkt, de koppeling bij moeten stellen. Maak me nu toch wel een beetje zorgen. Er kan nu niet veel meer worden bijgesteld, einde schroefdraad is in zicht, dus ik hoop dat het nu klaar is. Mijn vermoeden is dat de buitenkabel niet goed gemonteerd is geweest waardoor die de gelegenheid heeft gehad zich langzaam te “zetten”.  Als de buitenkabel dan “korter” wordt, ontkoppelt de motor niet meer volledig en kun je nauwelijks nog schakelen.

De tweede dag door naar Bourges. Bij aankomst op de camping de koppeling weer bij moeten stellen. Nu echt tot het uiterste. Ik hoop dat ik gelijk had. Zo langzaam aan moet het einde toch in zicht komen.

In Bourges een heerlijk plekje gevonden op de stadscamping. Vanavond lekker grillen en morgen gaan we de stad in.