De voorbereidingen

Wat komt er bij kijken om een reis van een maand of drie te kunnen doorvoeren? Het is onze eerste, dus eigenlijk hebben we geen idee. Nou ja, we weten wel wat natuurlijk. Hier beschrijven we wat wij denken dat er gebeuren moet.

Het huis:

We laten het huis in goede handen achter. Dat is voor ons een enorme geruststelling. Maar dat betekent niet dat we niets hoeven voor te bereiden. Om te beginnen hebben we een NAS (Network Attached Storage) oftewel een apparaat met twee harde schijven die data voor je opslaat. Waarom twee? Het zijn kopieën van elkaar. Dus als er een kapotgaat heb je alle data nog op de tweede staan. Die NAS kunnen we ook onderweg via het internet bereiken. Ik sla daar bijvoorbeeld de foto’s opmdie we onderweg nemen. Vanaf het internet naar je eigen netwerk is niet zonder risico, dus moeten we alle regels voor sterke wachtwoorden in acht nemen. Daar zit dus wel wat voorbereiding en setup in. Ook de beveiligingscamera’s zijn op de NAS aangesloten. Daar worden alle beelden opgeslagen.

Techniek:

Voor onze internetverbinding onderweg maken we gebruik van Starlink. Dat is een onderneming van Elon Musk, de oprichter van Tesla en SpaceX. Die internetverbinding loopt via een speciale schotelantenne en is razendsnel. We halen downloadsnelheden tot 200 Mbps. Zelfs als het zicht van de schotel belemmert wordt door bomen of iets dergelijks kunnen we goed streamen.

Tuin:

De tuin heeft in de winter niet veel aandacht nodig. Van tevoren hebben we het snoeiwerk gedaan en de maairobot opgeruimd. Natuurlijk nog wel de gebruikelijke opruimwerkzaamheden. Vegen, blad ruimen etc.

Camper:

Alles is klaar en de camper is geladen op water en de laatste zaken als eten en drinken na. We nemen voor ruim twee weken winterkleding en twee weken zomerkleding bij ons. Om onderweg te kunnen wassen hebben we een kleine camping-wasmachine bij ons. We redden het wel en als we nog iets vergeten zijn moeten we dat onderweg maar zien aan te schaffen.

Check:

Snel even naar de Raiffeisenmarkt en de camper gewogen: 6040 kg. Daar komen dan nog 320 kg water bij, en de rest tot de 6700 kg is voor ons en eten en drinken. Ruimte genoeg dus, maar voor deze reis wel vol.

We kunnen op pad. Vertrek gepland op maandag 11 december.