Glauberg dag 2

Het is hier heerlijk rustig staan dus we hebben besloten nog een dag langer bij de Keltenwelt te blijven. Dat gaf me de gelegenheid een kleine rondwandeling over het plateau van de Glauberg te maken. Het plateau is bewoond van de steentijd tot de romeinse tijd. De meeste van deze Keltische Heuvelforten werden na de romeinse bezetting verlaten. De bevolking nam vaak toe en de watervoorziening werd problematisch. Door de relatieve veiligheid onder de romeinen ging de bevolking naar lagergelegen plaatsen. In de middeleeuwen werden veel burchten gebouwd en nam de behoefte aan hooggelegen versterkte plaatsen weer toe. Met minder bewoners natuurlijk.

De wandeling voert je daarom langs meer dan 2000 jaar geschiedenis waarvan de keltische en middeleeuwse resten het duidelijkst aanwezig zijn. ik heb weer een aantal foto’s gemaakt met de beschrijvingen van de site erbij. Veel plezier.

Resten van een middeleeuwse boerderij. Dit is de poort.
« van 32 »